T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MUŞ / MERKEZ - Muş Rekabet Kurumu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

TESİSAT TEKNOLOJİSİ VE İKLİMLENDİRME ALANI

 

 

 Bölümün tüm fotoğraflarını görmek için tıklayınız

Dünyada mevcut veriler ışığında küresel ısınmanın, canlıların hayatını ne denli tehdit ettiğini ve aynı zamanda insan konforunun (yaz konforu-kış konforu) teknolojik ilerleme ve çalışmalarda, iklimlendirme, ısıtma, soğutma sistemlerinin gün geçtikçe gereksinim haline gelmiş bir bilim dalı olduğundan, bu konuda teknik ve pratik bilgilerle yetiştirilmiş ara eleman ihtiyacını karşılamak için iklimlendirme-soğutma teknisyeni yetiştirilmek üzere, okulumuzda eğitim verilmektedir.  Gelecek seneler, ısının en iyi sayılı meslek dallarındanbiri olarak, literatürde tanımlanan iklimlendirme vesoğutma programı mezunlarının, gerek ülkemizde,gerekse yurt dışında, özellikle klimalar veya ticarisoğutma sistemleri (dondurulmuşgıda sektörü)alanında iş bulma imkanları gittikçe artacaktır. Budoğrultuda, yeni bir bölüm olmamıza rağmenöğrencilerimize dersliklerimizde teknik bilgiler,laboratuar ve atölyelerdeise pratik bilgiler verilmektedir.  Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme alanı altında yer alan  dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim  verilen alandır. Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme alanı altında  yer alan mesleklerde, sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik  gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli  meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.           

 01-11-201901-11-201901-11-2019tesisat31-10-2019

                                                                       TESİSAT TEKNOLOJİSİ ALANI DALLARI   


1. ISITMA VE DOĞALGAZ İÇ TESİSATI    

Tanımı:Isıtma ve doğalgaz iç tesisatçısının sahip olması gereken, yapılara ısıtma ve doğal gaz iç tesisatı döşeme ve bakım ve onarımını yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.  

Amacı:Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme alanında ısıtma ve doğalgaz iç tesisatçısı mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır. 

2. ISITMA VE SIHHİ TESİSAT  

Tanımı:Isıtma ve sıhhi tesisatçısının sahip olduğu, yapılara ısıtma ve sıhhi tesisat döşenme ve bakım onarım yapma yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.  

Amacı:Tesisat teknolojisi ve iklimlendirme alanında ısıtma ve sıhhi tesisat mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.    

3. ISITMA VE GAZ YAKICI CİHAZLAR ( SERVİS)
 

Tanımı:Isıtma ve gaz yakıcı cihazları servis elemanının sahip olması gereken, cihazların bakım ve onarımını yapma yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.  

Amacı:Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme alanında ısıtma ve gaz yakıcı cihazlar (bakım-onarım) servis elemanı mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.  


4. SOĞUTMA SİSTEMLERİ
 

Tanımı:Soğutma sistemleri elemanının sahip olması gereken, sistemleri kurma, bakım ve onarımını yapma yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.  

Amacı:Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme alanında soğutma sistemleri elemanı mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.  

5. KLİMA SİSTEMLERİ
 

Tanımı:Klima sistemleri elemanının sahip olması gereken, klimaları kurma, bakım ve onarımını yapma yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.  

Amacı:Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme alanında, klima sistemleri elemanı mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.  

6. MERKEZİ İKLİMLENDİRME VE HAVALANDIRMA SİSTEMLERİ
 

Tanımı:Merkezi iklimlendirme ve havalandırma sistemleri elemanının sahip olması gereken, sistemi kurma, bakım ve onarımını yapma yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

 Amacı:Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme alanında, merkezi iklimlendirme ve havalandırma sistemleri elemanı mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

İSTİHDAM ALANLARI Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda;  

  • ,,Doğalgaz taahhüt firmalarında,
  • Yakıcı cihazların servislerinde,
  • Fabrikaların kazan dairelerinde,
  • Sıhhi tesisat taahhüt firmalarında,
  • Isıtma tesisatı taahhüt firmalarında,
  • Yetkili iklimlendirme servislerinde,
  • Soğutma servislerinde,
  • Soğutma tesisatı taahhüt firmalarında,
  • İklimlendirme firmaları imalathanelerinde,
  • Eğitim aldığı dal ile alakalı yerlerde çalışabilirler.

31-10-201931-10-201931-10-201931-10-201931-10-2019

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 27.12.2012 - Güncelleme: 29.11.2019 10:08 - Görüntülenme: 2148
  Beğen | 2  kişi beğendi