MUŞ / MERKEZ - Muş Rekabet Kurumu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Bilişim Teknolojileri Alanı

28-11-201928-11-201928-11-201928-11-201928-11-2019

Bölümün tüm fotoğraflarını görmek için tıklayınız

Bölüm tanıtım slaytı için tıklayınız

Bugün dünyada yaşanan bilgi patlaması, bilgiyi ve bilgi üretimini ön plana çıkartmıştır. Bilginin katlanarak artması, sürekli yenilenmesi, bilgisayar ve iletişim teknolojisindeki hızlı gelişmeler dünyada globalleşmeyi sağlarken, her alanda bu gelişmeye uygun düzenlemeler ve yapılanmalar zorunlu olmuştur.

Özellikle son 20 yıllık süre zarfında bilgisayar her alanda kullanılmaya başlanmış ve tüm bilim alanlarının hızla gelişmesinde önemli rol oynamıştır. Eğitimden tıbba, astronomiden uzay bilimlerine, maliyeden bankacılığa kadar pek çok alanda yaygınlaşarak vazgeçilmez unsur olmuştur. İşte günlük hayatta bu kadar yaygın bir sahada kullanılan bilgisayarın, hizmet üretebilmesi için, bizzat kendisine problemleri çözme yeteneği kazandırılması gerekir. Bu da programlama ile yani yazılım ile mümkündür. Bilişim Teknolojileri bölümünde öğrencilerimiz hayatın her alanında kullanılabilecek, işlevsel programları istenen dilde ( Pascal, C#.NET, Visualbasic.NET) yazar, hatalarını giderir, internet üzerinde çalışan uygulamalar geliştirir, birçok paket programı rahatlıkla kullanır hatta hiç görmediği bir paket programın kullanılmasını çok kısa bir sürede öğrenir. Günümüzde kullanılan işletim sistemlerini tanır, kurar ve çalıştırır. Her türlü donanıma sahip bilgisayarın montaj, arıza tespiti ve onarımını yapar. Bir işyerinin ihtiyacı olan bilgisayar ağını tasarlar, planlar, maliyet hesabını yapar ve sistemi devreye sokar. Oluşabilecek iletişim hatalarını giderir. Ayrıca Bilgisayar sektöründeki baş döndürücü gelişmeler bölüm öğretmenlerimiz tarafından sürekli takip edilmekte ve öğrencilerimize aktarılmaktadır. Amacımız hızla gelişen bu sektörde her türlü iş kolunun bilgisayar ihtiyacını iyi anlayabilen ve bu ihtiyaçlara cevap verebilecek çözümleri en hızlı ve en güncel bir şekilde üretebilen teknik elemanlar yetiştirmektir.

DALLARIMIZ
WEB PROGRAMCILIĞI DALI

Tanımı
Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım olarak kurulumu bilgilerinin yanında, web sayfası tasarımına ve programlama dilleri yardımıyla etkileşimli web uygulamaları hazırlayan nitelikli kişilerin yetiştirildiği daldır.

**Analiz yapmak
**Algoritma yapmak.
**Web sitesinin görsel tasarımını yapmak.
**Tasarlanan sitenin yerel yayınını yapmak.

VERİ TABANI PROGRAMCILIĞI DALI

Tanımı

Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu, veri tabanı ve programlama dilinin kurulumu, veri tabanının oluşturulması ve yönetimi, yazılım geliştirme, hata giderme, bakım ve yedek almaya sahip nitelikli kişilerin yetiştirildiği daldır.

**Analiz yapmak.
**Algoritma yapmak.
**Veri Tabanına ait tabloları tasarlamak.
**Veri Tabanına ait tabloları program üzerinde oluşturmak.
**Veri Tabanına ait arayüz ortamını geliştirmek.
**Tamamlanan projenin testini gerçekleştirmek.

01-03-201901-03-201901-03-201901-03-201901-03-2019

BİLGİSAYAR TEKNİK SERVİS DALI

Tanımı

Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu, bakım ve arıza giderme işlemleri ve bilgisayar ile kontrol edilebilen sistemler kurmaya sahip nitelikli kişilerin yetiştirildiği daldır.

**Analiz yapmak.
**Hataları tespit etmek.
**Arıza gidermek.
**Devre tasarımı yapmak.
**Devreyi gerçekleştirmek.
**İhtiyaç olursa bilgisayar ile kontrol edilebilen projeler   geliştirmek.
**Tamamlanan projenin testini gerçekleştirmek.

Yayın: 27.12.2012 - Güncelleme: 08.06.2020 16:12 - Görüntülenme: 2578